رطوبت گیر و انواع آن
Types of dehumidifiers
رطوبت زدا یا رطوبت گیر باعث کاهش میزان رطوبت موجود در هوا می گردد که در انواع و اندازه ها و مارکهای مختلف به بازار عرضه می شوند که در انواع مختلف رطوبت گیرهای کوچک ، خانگی ، صنعتی و آزمایشگاهی و .... می باشند ومصارف خانگی صنعتی ، گلخانه ای و سالنهای ورزشی و ... دارند.
کاهش رطوبت هوا برای به حداقل رساندن مضرات زیاد بودن رطوبت و آسایش و راحتی انسان و مسائل بهداشتی صورت می گیرد. رطوبت زیاد هوا نه تنها باعث بوجود آمدن محیطی مناسب برای رشد انواع قارچها و کپک ها در محیط می گردد و باعث بوجود آمدن انواع حساسیتها و بیماریهای تنفسی و ... می گردد بلکه باعث بوجود آمدن خسارتهای جبران ناپذیری بر وسایل و لوازم و اشیاء موجود در محیط نیز می گردد. رطوبت بالا باعث رشد انواع کک ، سوسک و موریانه نیز می شود.
رطوبت نسبی مناسب برای محیط بین 35 % تا 55 % با توجه به شرایط آب و هوایی و منطقه جغرافیایی متغییر است.
دستگاههای رطوبت گیر Dehumidify رطوبت موجود در هوا را گرفته و به شکل مایع خارج می کنند که مقدار آن بستگی به کم و زیاد بودن رطوبت موجود در هوا دارد راندمان دستگاههای رطوبت گیر با توجه به مدل و نوع و شیوه استفاده از آنها متفاوت است.
شیوه های رطوبت گیری از هوای محیط thermal condensation
یکی از روشهای گرفتن رطوبت هوا هدایت و عبور دادن هوای دارای رطوبت بالا از از روی یک سطح سر می باشد ، در اثر برخورد هوای حاوی رطوبت به سطح سرد فشار بخار اشباع آب با کاهش دما کاهسش یافته و رطوبت موجود در هوا بر روی سطح سرد تقطیر شده ، رطوبت به صورت قطرات آب از هوا جدا می شود این روش به روش تقطیر معروف است.
رطوبت گیرهای تبریدی ( مکانیکی )
رایج ترین و کاربردی ترین نوع دستگاههای رطوبت گیر از نوع مکانیکی یا تبریدی هستند . کار این نوع رطوبت گیرها بر اساس هدایت جریان هوای حاوی رطوبت بالا از روی یک کویل تبریدی است. کویل سرد دستگاه رطوبت گیر آب را از هوای مرطوب جدا می کند. این نوع از دستگاههای رطوبت گیر بیشتر در مناطقی با آب و هوای مرطوب کاربرد دارند و بیشترین تاثیرشان در رطوبت بالای 45 درصد می باشد.
کولرهای گازی ( اسپیلت های گازی )
Air conditioners یا کولر گازی که کار کاهش دما و سرد کردن هوای محیط را انجام می دهند خود بعنوان رطوبت گیرعمل می کنند. کار کولر گازیها از نظر رطوبت گیری شبیه رطوبت گیرهای مکانیکی ( تبریدی ) است. رطوبت گیری کولر گازیها در حد معمولی بوده و برای رطوبتهای پایین کاربرد بیشتری دارند.
رطوبت گیرهای الکتریکی
این نوع رطوبت گیرها از فناوری سرمایش ترموالکتریک برای تولید یک سطح سرد جهت میعان رطوبت و بخار آب درون هوای حاوی رطوبت استفاده می کند. طراحی این مدل از رطوبت گیرهای الکتریکی راحتر و آسانتر از مدلهای دیگر بوده ولی راندمان و کارایی آنها به مراتب کمتر از رطوبت گیرهای دارای کمپرسور است و جهت رطوبت زدایی محیطهای کوچک و دارای رطوبت پایین بیشتر به کار می رود.
خشک کن ها –
در این روش رطوبت گیری از خشک کن استفاده می شود ، با استفاده از این روش هوای دارای رطوبت بالا به یک مکان دیگر انتقال داده شده ، هوای دارای رطوبت در مکان جدید شارژ شده و رطوبت هوا خارج می گردد. از این مدل خشک کن های رطوبت در محیطهای با رطوبت بسیار بالا و دمای پایین بیشتر استفاده می شود. این مدل خشک کن های رطوبت کاربرد صنعتی نیز داشته و قادرند رطوبت را به کمتر از 35 % برسانند.
نمویه هایی از رطوبت گیرهای موجود :
* نظر شما پس از تایید مدیریت به نمایش گداشته خواهد شد