چگونه رطوبت گیر مناسب را انتخاب کنیم
?How to choose the right dehumidifier
رطوبت گیر :
رطوبت گیر یکی از ضروریات زندگی روزمره ماست ، بخصوص اگر در مناطقی زندگی می کنیم که دارای رطوبت بالا و شرجی است. هدف اصلی آن کاهش سطح رطوبت هوا به دلایل بهداشتی و راحتی است. یک رطوبت گیر به شما کمک می کند تا حدی هزینه های گرمایش را کاهش دهید، زیرا می تواند دمای اتاق را تا 2- 3 درجه سانتیگراد افزایش دهد.
حس دما :
معادل درجه حرارت درک شده توسط انسان، ناشی از اثرات ترکیبی دمای هوا، رطوبت نسبی و سایر عوامل است. در طول ماه های زمستان، رطوبت بالا باعث ایجاد حس سردی بیشتر می شود. به عنوان مثال، اگر یک اتاق 23 درجه سانتی گراد و 60 درصد رطوبت داشته باشد، احساس ناخوشایندتر از زمانی است که همان اتاق 20 درجه سانتی گراد و 40 درصد رطوبت داشته باشد. مدیریت رطوبت ایده آل داخل خانه با رطوبت گیر، راحتی بیشتر و شرایط سالم تری را برای افراد خانواده فراهم می کند.
انتخاب بهترین رطوبت گیر:
انتخاب رطوبت گیر مناسب به طور کلی به میزان رطوبت استخراج شده از هوا در یک دوره 24 ساعته بستگی دارد. این ظرفیت بر حسب لیتر (lt/24h) اندازهگیری میشود. محاسبه دقیق رطوبتگیر مورد نیاز ما کار سادهای نیست و به عوامل زیادی بستگی دارد، به همین دلیل نمیتوان فرمول محاسباتی خاصی ارائه داد.
معمولاً اندازه اتاقی که باید رطوبتگیری کنید، اندازه و ظرفیت رطوبتگیر مورد نیاز را تعیین میکند. این می تواند درست باشد اگر ارتفاع مکان 2.8- 3 متر باشد. یک راه جایگزین انتخاب بر اساس حجم اتاق است. حجم با ضرب متر مربع سطح در ارتفاع محاسبه می شود. با محاسبه متر مکعب فضای خود می توانیم پارامتر دیگری را برای رطوبت گیر خود قرار دهیم، یعنی تامین هوا. رطوبتگیر هوا باید بتواند رطوبت هوا را در 24 ساعت به تعداد دفعات جمعآوری کند. برای درک محاسبه، مثال زیر را ببینید :
یک اتاق با 60 متر مربع و ارتفاع 3 متر وجود دارد که حجم کل آن 180 متر مربع است. اگر رطوبتگیر با ظرفیت رطوبتگیری 20 لیتر در 24 ساعت را انتخاب کنیم، جریان هوای آن 170 متر مکعب در ساعت است. بنابراین در 24 ساعت جریان هوای کل 4080m³/24h خواهد بود. این نتیجه می تواند هوای اتاق را 4080 / 180 = 22.6 بار از دستگاه عبور دهد. اگر یک رطوبت گیر 12 لیتری در 24 ساعت با هوای 120 متر مکعب در ساعت را برای همان اتاق انتخاب کنیم، 16 بار می تواند هوای اتاق را از دستگاه عبور دهد. بنابراین توصیه می کنیم برای نتیجه کارآمدتر، سریعتر و ارزانتر، دفعاتی که هوای فضای ما را از رطوبت گیر عبور می دهد در عرض 24 ساعت کمتر از 20 بار نباشد.
عوامل دیگری در انتخاب رطوبت گیر نیز می توانند دخیل باشند از جمله :
میزان رطوبت در منطقه به عنوان مثال، در نزدیکی دریا یا دریاچه ای که رطوبت آن زیاد است یا در مناطقی با رطوبت کم تر.
عایق حرارتی و عایق رطوبتی فضای ما. به عنوان مثال: آیا در برخی از دیوارها یا اتاق ها مشکل رطوبت داریم؟
دمای اتاق ها
تعداد دفعات استفاده از آن اتاق ها و تعداد دفعات تهویه آن.
میخواهیم جدول زیر را با رطوبتگیر در هر فضای مربع و سطح رطوبت متوسط پیشنهاد کنیم.
سطح با رطوبت متوسط 40-50% ( m2 ) رطوبت گیر کارآمد (lt/24h)
30 تا 60 10/12 (lt/24h)
60 تا 100 16/8 (lt/24h)
80 تا 130 20/25 (lt/24h)
100 تا 180 30 (lt/24h)
توجه داشته باشید اگر مشکل رطوبت قابل توجهی وجود دارد، بهتر است مدلی بزرگتر از این انتخاب شود که مطابق با متر مربع اتاق باشد.
انواع رطوبت گیر :
دو نوع رطوبت گیر در بازار وجود دارد. رطوبت گیرهای کمپرسور و بدون کمپرسور که به عنوان زئولیت خشک کن استفاده می شود.
رطوبت گیر با کمپرسور:
رطوبت گیرها با کمپرسور بسته به قدرتشان طیف وسیعی از عملکرد را پوشش می دهند. برای از بین بردن رطوبت، هوا را از اتاق روی یک فیلتر می کشند و سپس آن را از روی کویل های سرد عبور می دهند، سپس آب روی کویل ها متراکم می شود و به مخزن آب می چکد. ادعا می شود که عملکرد آنها در دماهای بالاتر مناسب تر است.
رطوبت گیر با زئولیت :
زئولیت یک ماده خشککننده طبیعی است که کاربردهای زیادی در بخشهای مختلف دارد. در دستگاه های رطوبت گیر یک دیسک مخصوص قرار داده شده است که هوای اتاق را عبور داده و رطوبت را حفظ می کند. زئولیت می تواند آب را از هوا جذب کند و سپس گرم می شود تا رطوبت به داخل کندانسور آب چکه کند. مزیت اصلی این است که عملکرد بدون توجه به دمای اتاق ثابت می ماند و برای اتاق هایی با گرمایش ضعیف توصیه می شود. از طرفی مصرف انرژی بالاتری نسبت به رطوبت گیرهای کمپرسور دارند.
خروجی صدا :
صدای خروجی از یک رطوبت گیر یک جنبه مهم است، به خصوص زمانی که مجبور به استفاده از رطوبت گیر در اتاق خواب هستیم. بنابراین، توجه به سطوح نویز قبل از انتخاب رطوبتگیر مهم است. برای اتاق های کوچک، نویز نباید در کمترین سرعت از 38 تا 42 دسی بل تجاوز کند. رطوبت گیرهای با قدرت بالاتر ممکن است سطح نویز 44 تا 54 دسی بل داشته باشند.
زهکشی مداوم :
یکی از ویژگی های اضافه ای که هر دستگاه رطوبت گیر باید داشته باشد، تخلیه مداوم است که به رطوبت گیر اجازه می دهد بدون نیاز به تخلیه مخزن میعانات، به طور مداوم کار کند. در مواردی که رطوبتگیر در مکانهایی با مشکل رطوبت بالا نصب میشود، به شدت توصیه میشود، زیرا مخزن اغلب پر میشود یا در مکانهایی که نظارت دائمی وجود ندارد. دراین حالت برای تخلیه دائمی رطوبت با اتصال یک شیلنگ به خروجی رطوبت دستگاه وهدایت آن به داخل فاضلاب مشکل تخلیه مداوم مخزن دستگاه رطوبت گیرحل می شود.
نگهداری :
نگهداری و تمیز کردن مناسب رطوبتگیر بسیار مهم است. معمولاً رطوبتگیرها روی زمین قرار میگیرند و تمام گرد و غبار روی آن جذب شده و فیلتر را مسدود کرده و در نتیجه کارایی رطوبتگیر کاهش یابد. این امر منجر به افزایش مصرف انرژی می شود و ممکن است در عملکرد صحیح رطوبت گیر مشکل ایجاد کند. بنابراین، فیلتر دستگاه رطوبت گیر باید حداقل یک بار در ماه تمیز شود تا عملکرد مناسبی داشته باشد. این فیلترها اکثرا دائمی بوده و فقط با یک شستشوی عادی تمیز می شوند و احتیاجی به تعویض ندارند.
* نظر شما پس از تایید مدیریت به نمایش گداشته خواهد شد