رازهای تازه فواید قهوه
تحقیقات جدید چه میگویند؟
Fresh secrets of the benefits of coffee
طبق تحقیقات تازه حدود 85 درصد مردم آمریکا به نحوی کافئین مصرف می کنند. یکی از رایجترین روشهای مصرف کافئین از راه نوشیدن قهوه و مشتقات آن می باشد. نوعی نوشیدنی که بواسطه مصرف بالای آن در جهان سالهاست دانشندان بر روی فواید و مضرات آن تحقیق می کنند.
یک مطالعه جدید در مورد افرادی که قهوه مصرف می کنند نشان می دهد این افراد به احتمال زیاد عمر بیشتری نسبت به افرادی که اصلا قهوه نمی شوند دارند. بنا به تحقیقات ترِوُر ریچ، محقق کلینیک سلامت «مایو» در ویسکانسین آمریکا ، مطالعات اخیر نشان می دهد که مصرف قهوه خطر افسردگی ، بیماری پارکینسون ، دیابت نوع 2 و بیماریهای کبدی از جمله سرطان کبد را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.
ترور ریچ محقق کلینیک سلامت در ویسکانسین آمریکا معتقد است برخی از آثار نوشیدن قهوه حتی در قهوه بدون کافئین نیز مشاهده می شود ، چرا که برخی فوائد قهوه متاثر از آنتی اکسیدان موجود در دانه های قهوه می باشد. همچنین نتایج دیگری نشان دهنده طول عمر بیشتر در صورت مصرف متعادل کافئین می باشد.
در همین راستا ، جنیفر تامپل ، مدیر بخش تحقیقات سلامت دانشگاه بوفالو، اظهار می دارد که تاثیرات مثبت قهوه بر سلامت انسان در هر دو نوع قهوه دارای کافئین و قهوه بدون کافئین مشاهده شده ، لذا عامل اصلی این تاثیرات مثبت کافئین نیست.
موضوعی که تحقیقات آقای ترور ریچ را در مورد تاثیر آنتی اکسیدانهای موجود در قهوه را تایید می کند.
عملکرد کافئین
کافئین موجود در دانه های قهوه ، چای ، کاکائو ، نوشابه و بسیاری از نوشیدنیهای انرژی زا پس از مصرف به سرعت وارد جریان خون شده و با فعال کردن سیستم مرکزی اعصاب ، موجب افزایش هوشیاری شده که این تاثیر می تواند تا چندین ساعت ادامه داشته باشد. در واقع متیل اکسانتین با مسدودیت گیرنده های آدنوزین در مغز تأثیرات خودشان را نشان می دهند ، آدنوزین باعث کاهش فعالیت مغز می شود پس کافئین با توجه به اینکه یک محرک است مسدودیت آن را برطرف می نماید ، اثرات محرک کافئین به صورت مستقیم و غیر مستقیم عمل کرده و در نهایت باعث تقویت عملکرد می شود.
بنا به تحقیقات انجام شده ، ممکن است که مصرف زیاد کافئینن مقداری اعتیادآور باشد چرا که سیستم عصبی انسان در واکنش به مصرف کافئین دچار حالت انتظار برای بروز اثر تحریککنندگی میشود. رخدادی که موجب بالا رفتن دوپامین در مغز شده که این یک واکنش شیمیایی برای ایجاد احساسی خوشایند در انسان است.
در این راستا برخی از محققین معتقد هستند که شاید سازمان بهداشت جهانی ، کافئین را در فهرست موارد اعتیادآور قرار دهد. این محققین تاکید می کنند که در حال حاضر نیز در راهنمای تشخیص اختلال های روانی ، وابستگی به کافئین به عنوان یک سندروم مطرح شده که تلاش برای یافتن راههای مختلف تشخیص آن ادامه دارد.
نوشیدن چه میزان قهوه مفید است؟
ترور ریچ محقق کلینیک سلامت در ویسکانسین آمریکا می گوید که مصرف روزانه 3 تا 4 فنجان قهوه تا حد قابل قبولی ریسک بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ زود رس افراد را کاهش دهد.
یک مطالعه اسپانیایی هم نشان میدهد که نوشیدن چهار فنجان قهوه در روز خطر مرگ را تا 64% در افرادی که قهوه مینوشند نسبت به افرادی که مشروبات الکلی مینوشند را کاهش میدهد. وقتی نتایج همه این مطالعات را بررسی میکنیم این نظریه که نوشیدن 4 فنجان قهوه در طول روز فواید و مزایای سلامتی با این فکر کنار می آیید که نوشیدن هر روز چهار فنجان قهوه در روز می تواند فواید سلامتی قابل توجهی برای بدن دارد بیشتر باورپذیر میشود.
فواید نوشیدن قهوه چیست؟
نوشیدن 3 فنجان قهوه تلخ در روز میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی همچون بیماری قلبی ، سکته مغزی ، بیماری آلزایمر، دیابت نوع ۲، بیماریهای کبدی و.. را کاهش دهد.
همچنین نتایج مطالعه دانشگاه هاروارد نشان میدهد که اگر این سطح مصرف به روزی ۴ فنجان برسد، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز به طرز قابل ملاحظهای کاهش مییابد.
قهوه چه مضراتی دارد؟
ایجاد مشکلات معده و گوارش :
افرادی که دارای مشکلاتی از قبیل سندرم رودهی تحریک پذیر، کولیت زخمی، ورم معده، زخم معده پپتیک، و بیماری کرون هستند. باید در مصرف قهوه احتیاط کنند که دچار بروز مشکلات گوارشی و تجدید آن نشوند.
افزایش تولید اسید با مصرف زیاد :
قهوه تولید اسید را افزایش میدهد؛ به ویژه اسید هیدروکلریک و اسید معده که برای تجزیه مواد غذایی در معده هستند. افزایش این اسیدها در معده باعث بروز مشکلات میشود.
افزایش فشار خون با مصرف بیش از حد قهوه ترک :
کافئین فشار خون را افزایش میدهد. مصرف بیش اندازه قهوه باعث بروز افزایش فشار خون به ویژه در افرادی که دارای مشکل فشارخون بالا میباشند میشود. در عین حال، مصرف بالای قهوه (۳ تا ۴ فنجان در روز) در دوران بارداری احتمال کاهش وزن نوزاد و زایمان زودرس را افزایش میدهد.
چرا برخی شب هم میتوانند قهوه بنوشند؟
آقای ریچ توضیح میدهد که پاسخ این سوال به کبد مربوط میشود. چرا که کافئین موجود در قهوه به طور عمده توسط کبد متابولیزه میشود. این کارکرد ناشی از وجود آنزیم خاصی در کبد است. هر گونه تغییر ژنتیکی در این آنزیم ممکن است بر سرعت متابولیسم تاثیر بگذارد، لذا این امر میتواند بخشی از تجربیات متفاوت دو فرد از نوشیدن قهوه را توضیح دهد.
همچنین به اعتقاد آقای ریچ ، سطح مصرف قهوه نیز در واکنش افراد به آثار آن مهم است. به این معنا که اگر فردی زیاد و طی زمانی طولانی قهوه نوشیده باشد، واکنشش به آثار نوشیدن قهوه با فرد دیگری که کمتر قهوه مصرف میکند، متفاوت است.
چنان که توقف نوشیدن قهوه برای فردی که عادت طولانی به نوشیدن زیاد قهوه دارد، تبعاتی دارد. شایعترین این تبعات عبارتند از سردرد، خستگی، کج خلقی و کاهش تمرکز.
چاره چیست؟ مصرف قهوه بدون کافئین؟ فراموش نکنید که قهوه بدون کافئین هم حدود 12 میلی گرم در مقیاس، کافئین دارد. اما نگران نباشید چرا که اگر مصرفکننده نرمال قهوه بودهاید، از مزایای سلامتی آن بهرهمند هستید.
* نظر شما پس از تایید مدیریت به نمایش گداشته خواهد شد