راه اندازی بخاریهای گازی برقی ژاپنی
Launching Japanese Stoke electric gas heaters
بخاریهای گازی برقی ژاپنی از جمله وسایل گرمایشی هستند که در ایران با استقبال زیادی روبرو شده اند. این بخاریها به دلیل کم مصرف بودن ، عدم نیاز به دودکش ، قابلیت جابجایی راحت ، هوشمند بودن ، کم حجم بودن و در نهایت به صرفه بودن از جمله بخاریهایی هستند که در بسیاری از منازل ، کارگاهها ، مکانهای آموزشی ، محل کار و ... مورد استفاده قرار می گیرند. بخاریهای گازی برقی ژاپنی ساخت کشور ژاپن بوده و منوی آنها نیز اکثرا ژاپنی می باشد. از آنجایی که این بخاریها عموما بصورت استوک کار کرده وارد بازار ایران می شوند لذا فاقد دفترچه راهنما بوده ، هر چند بکارگیری و استفاده از آنها راحت است اما در بعضی موارد باید به منابعی رجوع کرده و تنظیمات آنها را یاد گرفت. در اینجا بطور کلی نحوه راه اندازی
بخاریهای استوک ژاینی را که تقریبا مشابه هم هستند بیان می کنیم.
مرحله 1 – تبدیل برق 220 ولت به 110 ولت
بخاریهای گازی برقی ژاپنی ، ساخت ژاپن دارای برق مصرفی 110 ولت می باشند و از آنجایی که برق مصرفی در ایران 220 ولت می باشد باید برق را تبدیل نمود. برای تبدیل برق 220 ولت به 110 ولت از یک ترانس کاهنده استفاده می شود. امروزه شرکتهای بسیاری در سراسر کشور اقدام به تولید وعرضه انواع ترانسهای کاهنده کرده و درانواع و اقسام مختلفی با ولتاژ و واتهای متفاوت تولید و به بازار عرضه می کنند. از آنجایی که مصرف
بخاریهای استوک ژاپنی بسیار پایین بوده ( 15 تا 35 وات ) و احتیاج به وات کمی دارند می توان از ترانسهای 220 ولت به 110 ولت با وات خروجی 50 وات تا 100 وات استفاده نمود. پس در ابتدا باید یک ترانس 220 ولت به 110 ولت 50 وات تا 100 وات را تهیه کرد.
نمونه های از ترانس 220 ولت به 110 ولت
مرحله 2 – اتصال بخاری گازی برقی ژاپنی به گاز
بخاریهایی که با گاز شهری کار می کنند
بخاریهایی که با گاز کپسول ( LP ) کار می کنند
این بخاریها بسته به مکانی که مورد استفاده قرار می گیرند تهیه می شوند ، چنانچه مکان مورد استفاده دارای گاز شهری باشد از بخاریهای گاز شهری و چنانچه مکان مورد استفاده دارای گاز شهری نباشد از بخاریهای گاز کپسول یا LP استفاده می شود. برای اتصال بخاری به گاز از یک شلنگ استفاده شده که یک سر آن به محل ورد گاز بخاری و سر دیگر آن به لوله گاز شهری متصل می شود. دقت داشته باشید که دو سر اتصال شلنگ کاملا با بست محکم شده تا از هر گونه نشت گاز جلوگیری شود. در بخاریهایی که با گاز کپسول کار می کنند از یک کپسول گاز مایع که معمولا 12 کیلو گرمی بوده و از یک ریگلاتور کاهنده فشار که بر روی دهانه خروجی گاز کپسول قرار می گیرد استفاده می شود. در بخاریهای با مصرف گاز کپسول بهتر است از ریگلاتورهایی که دارای تنظیم فشار گاز می باشند استفاده شود.
ریگلاتور و سیلندر گاز مورد استفاده در بخاریهای گاز کپسول
مرحله 3 - گذاشتن بخاری در محل مناسب
بخاری گازی برقی را رو به فضای اتاق و در کنار پنجره یا در ورودی قرار داده تا اکسیژن بیشتری به بخاری برسد ، هر چه اکسیژن بیشتری به بخاری برسد راندمان و کارایی بخاریی بالاتر خواهد بود. فضای اطراف بخاری از بغل و پشت به فاصله حداقل 60 سانتی متر خالی باشد تا هوا از پشت کاملا به داخل بخاری جریان داشته وهوای گرم بخاری نیز کاملا به فضای بیرون فرستاده شود.
مرحله 4 – روشن کردن بخاری
پس ازتهیه ترانس 220 ولت به 110 ولت و اتصال بخاری به گاز شهری یا گاز مایع ، بخاری آماده روشن شدن است. فیش برق بخاری را به ترانس کاهنده زده و فیش ترانس را به پریز برق بزنید ، گاز را باز کرده و دکمه استارت بخاری را بزنید. دکمه خاموش و روشن کردن در مدلهای مختلف بخاریها متفاوت است ولی در کل این دکمه در سمت راست بخاری و نبزرگتر از سایر دکمه های بخاری است. پس از روشن نمودن بخاری ، دمای بخاری را بوسیله دکمه هایی که معمولا با فلش یا علامت + و – مشخص شده اند تا حد مورد نظر بالا ببرید.
بخاریهای گازی برقی ژاپنی جهت امنیت بالاتر دارای قفل کودک نیز می باشند که این قفل معمولا با فشار دادن همزمان دو دکمه + و- به مدت 3 ثانیه فعال شده و کلیه دکمه ها به غیر از دکمه خاموش و روشن شدن بخاری غیر فعال می شوند.
سلام ممنون از توضیحات خوبتون فقط کاش لطف میکردین طریقه وصل شینگ مخصوص این بخاریها به لوله گاز و به پشت بخاری هم توضیح میدادین جون شیلنگ مخصوصش با شیلنگهای معمولی فرق داره
* نظر شما پس از تایید مدیریت به نمایش گداشته خواهد شد